Shout Out Louds

Öppen bar på kontoret till lördag gryning gjorde att jag var i allt annat än god form för konsert på trånga och svettiga Kägelbanan lördag kväll.

Men med Shout Out Louds på scenen fanns det inget utrymme att banga.

Såg dem på universiteten får några år sedan när de var ute på vägarna med debutalbumet och minns det som en väldigt kul kväll. Två plattor senare måste jag säga att de är bättre än någonsin. De har ett starkt arkiv med låtar och det flitiga turnerandet har gjort dem väldigt tighta live.

Expressen och Aftonbladet gav båda spelningen i Göteborg varsin trea och det känns snålt. Spelningen i lördags var iaf en klockren fyra.

De avlutar extranumret med Walls, som nog är bästa låten från nya plattan. Bandet bjuder på gratis nerladdning här om du inte hört den.

Bland bloggare var Malin och Helena på plats. Och hos Malin finns det bättre bilder än den jag lyckades ta med min telefon.

Cykel på köpet

Genomled nyligen en flygning med RyanAir. Jag lät bli att käka på flygplatsen, Malta Airport är ingen kulinarisk höjdare och då kan man lika gärna spara lite tid genom att istället trycka i sig en av RyanAirs slabbiga mackor medan man flyger.

Orutinerat skulle det visa sig. Såklart hade Ryan ingen mat öht på min flygning. “Well you can always drink” som den ryska flygvärdinnan uttryckte det. Så jag fick hålla mig flytande på chips och rödtjut. Sådär på fastande mage, men vad fan, det kunde varit värre.

Nu är ju RyanAir det enda bolag som har direktflyg Sthlm-Malta året runt, så det är ju bara att gilla läget.

Nåiallafalll, nu var det inte gnäll på flygbolag det här skulle handla om, utan om de två sköna citat jag under flygningen fann i ett upphittat ex av Café och som mot alla odds fastnade i min rödvinsmarinerade skalle.

“Mitt namn Dogge Leon. En svensk flagga och en venezuelansk flagga. Och så ska det stå “Cyckel på köpet”, haha.”

Dogge rundar av en intervju, i vilken reportern upprepade gånger misslyckats med att få honom att skämmas för sina sell-outs, med att svara på frågan om vad det ska stå på hans gravsten. Respekt.

“Vissa har det, andra inte. Betnér är egentligen en som inte har det, och ändå har han det. Han har ju inte världens största karisma. Jag har mer karisma. Ändå är han på nått sätt intressantare än jag.”

Peter Wahlbeck träffar rätt om Magnus Betnér. Och sig själv. Snyggt.

iPhone apps – nya favoriter

Det har hänt en hel del senaste jag skrev om mina bästa iPhone apps i november.

 • Tweetie iPhone app
  Då tyckte jag TweetDeck var det självklara valet av Twitter-klient. Sen dess har jag bytt till Tweetie och aldrig tittat bakåt.
 • Svt Play iPhone app
  Ingen har väl missat att SvtPlays iPhone-app släpptes för ett tag sedan? Live-sändningarna från vinter-OS funkade grymt bra. Genomarbetad app och mycket kvalitetsinnehåll. Den mest självklara appen till iPhone just nu.
 • Byline iPhone RSS reader
  Jag läser mycket RSS på datorn, men av någon anledning har jag inte kommit igång med det på telefonen. Tills jag snubblade över Byline vill säga. Byline synkar med ditt Google readerkonto. Överskådligt och snabbt. Artiklarna sparas för offline-läsning. Perfekt.
 • Av apparna på min gamla lista är det annars bara iSpy som avinstallerats. Det tröttnade jag på väldigt fort. Inte så oväntat kanske.
 • Canabalt
  Nya spel? Jag har kört Canabalt en del och det är coolt i sin retrostil och enkla upplägg. Men jag är inte biten än. Istället är det fortfarande PopCaps Bejeweled 2 som gäller. En 60 sekunders Blitz finns det alltid tid för. Jag är lite manisk.

Har ni hittat några nya favorit-appar?