Min hat-kärlek till Apple

Älskar mycket Apple gör. Äger fyra Macar och två iPhones. Grejerna är snygga, lätta att använda och fungerar i regel så fantastiskt mycket bättre än alternativen.

Jag störs inte ens särskilt mycket av all inlåsning. Jailbreakade min första iPhone, men har låtit min nya vara i fred, och saknar – i ärlighetens namn – inte den jailbreakade friheten särskilt mycket.

Men. Och det är ett stort men. Det finns en del saker som jag verkligen stör mig på. Och det gäller hårdvara.

Några exempel.

 • På senaste MacBook Pro sitter USB-portarna så tight att du bara kan använda den ena porten. Hur tänkte man egentligen när man designade det?
 • Apples sladdmus har nu en så kort sladd att är du högerhänt går den inte att använda utan förlängning då USB-portarna sitter på vänster sida. Är Steve Jobs vänsterhänt kanske?
 • När jag skulle byta hårddisk i min gamla MacBook Pro visade sig kräva en en detaljerad videoguide, ny uppsättning av specialskruvmejslar och en hel del tålamod. De PC-burkar jag bytt disk på har varit en kakbit. Det var inte det här.
 • Och slutligen. Droppen som fick mig att skriva det här. Musjävlens hjul slutade funka. Googlade och insåg att det löses på följande smidiga vis:
  [HTML1]

Blir så trött…

6 thoughts on “Min hat-kärlek till Apple”

 1. “På senaste MacBook Pro sitter USB-portarna så tight att du bara kan använda den ena porten. Hur tänkte man egentligen när man designade det?”

  Va? Använder båda portarna varje dag utan några problem.

 2. Misströsta icke. Det finns ett enklare sätt. Ta en ren microfiberduk/disktrasa/handduk (en som inte fäller ut fibrer/damm). Fukta den och krama ur vattnet. Håll musen upp och ner, tryck lätt mot duken med endast scrollbollen och dra fram/tillbaka/diagonalt/i cirklar. Efter 20-30 sekunder eller så är du färdig och scrollbollen funkar igen.

 3. Hej! Bara att blöta lite på kulan och sedan dra fram och tillbaka lite aggro på jeansen.

  Magic Mouse har inte dessa problem. Inte heller är det särskilt svårt att byta hårddisk på MacBook Pro nu för tiden.

  Verkar som att Apple lyssnat på dig 🙂

Comments are closed.