Mar 31

Älskar mycket Apple gör. Äger fyra Macar och två iPhones. Grejerna är snygga, lätta att använda och fungerar i regel så fantastiskt mycket bättre än alternativen.

Jag störs inte ens särskilt mycket av all inlåsning. Jailbreakade min första iPhone, men har låtit min nya vara i fred, och saknar – i ärlighetens namn – inte den jailbreakade friheten särskilt mycket.

Men. Och det är ett stort men. Det finns en del saker som jag verkligen stör mig på. Och det gäller hårdvara.

Några exempel.

  • På senaste MacBook Pro sitter USB-portarna så tight att du bara kan använda den ena porten. Hur tänkte man egentligen när man designade det?
  • Apples sladdmus har nu en så kort sladd att är du högerhänt går den inte att använda utan förlängning då USB-portarna sitter på vänster sida. Är Steve Jobs vänsterhänt kanske?
  • När jag skulle byta hårddisk i min gamla MacBook Pro visade sig kräva en en detaljerad videoguide, ny uppsättning av specialskruvmejslar och en hel del tålamod. De PC-burkar jag bytt disk på har varit en kakbit. Det var inte det här.
  • Och slutligen. Droppen som fick mig att skriva det här. Musjävlens hjul slutade funka. Googlade och insåg att det löses på följande smidiga vis:

    Cleaning the Mighty Mouse Scroll Ball from Julian Schrader on Vimeo.

Blir så trött…

Mar 25

Vem vinner Premier League

fotboll Comments Off on Vem vinner Premier League

Jonas Dahlquist tror på Man Utd. Själv tippar jag med hjärtat och kommer fram till denna sluttabell:

Testa själv här.

Mar 22

Ett länkbete jag måste hugga på

internet, politik Comments Off on Ett länkbete jag måste hugga på

Maskinteknik Syd i Tomelilla skriver på sin sajt:

“Som en motvikt till den ensidiga klimatdebatten kommer vi att köra alla maskiner i verkstaden och jobba kväll den 27 mars med början kl 20.30 och en timme framåt.”

Word!

Mar 17

Durrrr v/s Ivey – Epic!

poker Comments Off on Durrrr v/s Ivey – Epic!

Från senaste säsongen av High Stakes Poker. En av de bästa händer jag sett. Både Durrrr och Ivey är galet bra.

Mer bra poker videos finns på vår sajt BestPokerMoments.

PS. Perspektiv på insatsernas storlek, Durrr plussade närmare $1.4 miljoner online senaste veckan. Plus $3.5 totalt i år. Så sick…