Min hat-kärlek till Apple

Älskar mycket Apple gör. Äger fyra Macar och två iPhones. Grejerna är snygga, lätta att använda och fungerar i regel så fantastiskt mycket bättre än alternativen.

Jag störs inte ens särskilt mycket av all inlåsning. Jailbreakade min första iPhone, men har låtit min nya vara i fred, och saknar – i ärlighetens namn – inte den jailbreakade friheten särskilt mycket.

Men. Och det är ett stort men. Det finns en del saker som jag verkligen stör mig på. Och det gäller hårdvara.

Några exempel.

  • På senaste MacBook Pro sitter USB-portarna så tight att du bara kan använda den ena porten. Hur tänkte man egentligen när man designade det?
  • Apples sladdmus har nu en så kort sladd att är du högerhänt går den inte att använda utan förlängning då USB-portarna sitter på vänster sida. Är Steve Jobs vänsterhänt kanske?
  • När jag skulle byta hårddisk i min gamla MacBook Pro visade sig kräva en en detaljerad videoguide, ny uppsättning av specialskruvmejslar och en hel del tålamod. De PC-burkar jag bytt disk på har varit en kakbit. Det var inte det här.
  • Och slutligen. Droppen som fick mig att skriva det här. Musjävlens hjul slutade funka. Googlade och insåg att det löses på följande smidiga vis:
    [HTML1]

Blir så trött…