Prylupdate: Popcorn Hour

Om du vill sy ihop all digital underhållning som ligger och skräpar i hemmet men saknar lust att gå allin med en fet htpc finns det massor med små boxar som tillfredställer ett eller flera av dessa behov med lite olika twistar.

Roligast just nu verkar Popcorn Hour vara.

Har inte testkört själv, men användare i min omgivning är smått lyriska.

Du ansluter boxen till din hemmabio och ditt lokala nätverk och får en enkel lösning som når dina arkiv i form av utdelade diskar eller VLC-strömmar. Du kan även plugga in externa diskar direkt till Popcorn. Med skaplig internetanslutning kan du ta emot ljud-, bild- och video-strömmar från mängder av externa källor såsom YouTube, Google Video, Flickr, iPodcast med flera.

Så långt finns det många liknande lösningar. Men det finns lite cream on top. Om du bestyckar Popcorn-boxen med en rejäl hårddisk har du plötsligt en BitTorrent-kapabel NAS-lösning. Många möjligheter öppnas…

Kryddat med stöd för 1080P och ett pris runt 2000 spänn och vi har en vinnare.

Finns hos Dustin.

Uppdaterat: Hittade en recension hos IDG som delar min entusiasm men pekar på att det är tålamodskrävande att få allt att lira, men att de täta firmwareuppgraderingarna löpande förbättrar detta.

5 thoughts on “Prylupdate: Popcorn Hour”

  1. Har spanat in den, verkar vara ganska najs. Men känns lite dumt att pensionera min nuvarande tvix. Funderar på att slänga in en fet-nas i garderoben, rycka hdd och fläkt från tvix:en och streama allt helt utan något störande fläktljud.

  2. Har du trådbaserat nätverk? Är skeptisk till streaming över trådlöst. Tycker sällan det fungerar 100%. Har svårt att dra tråd i lgh på ett bar sätt. Funderar på LAN via eluttagen, är det något du testat?

  3. Som tur är har vi halva lägenheten kvar att renovera, tänkte slänga in lite cat6 under diverse lister…

    Jag har inte läst så mycket om just LAN via eluttaget, och det är väl kanske just därför jag är lite skeptisk. Tycker det borde ha hypats mycket mer om det skulle vara nått att ha över huvudtaget.

  4. Har man möjlighet ska man absolut se till att dra cat6 överallt. Kommer man alltid ha användning för. I ett framtida hus kommer jag se till att det finns fler uttag än på de flesta kontor.

    Men tills dess vete fan. Trådlöst är inte bra nog. Ska nog testa vi elnätet. Återkommer med en rapport.

Comments are closed.