Det känns lite trångt men det är faktiskt 48 kvadrat

Fredrik LindströmDet är bara i Sverige alla vet exakt hur många kvadratmeter de bor på. När svensken frågar spanjoren “But how many square meters is it?” möts han av totalt oförstående.

Denna iaktagelse är en av många Fredrik Lindström levererarde på Rival härrom kvällen. Föreställningen heter Svenskar är också människor och turnerar under våren. Många kvällar är utsålda, men en del biljetter finns kvar hos Ticnet.

Showen är knappt två timmar och bygger på Lindströms besatthet av svenskhet som vi kunnat ta del av i böcker och tv-program i flera år nu.

Det är roligt för det mesta så länge man intar en okritisk hållning och inte sitter och funderar på hur statistiken egentligen ser ut bakom Lindströms grova generaliseringar. Nu är det ju inte vetenskap som presenteras utan mycket klassiska stand-up-iaktagelser som alla ska känna igen sig i. Släpper man garden och låter sig bli underhållen är det väldigt kul

SvDs Dan Backman tycker Lindström är “rolig, infallsrik och insiktsfull” även om det blir “något långrandigt”. Själv tycker jag det är en konstig invändning, för min del hade föreställningen gärna fått hålla på en halvtimme till.

Fredrik Lindström intervjuas om Sverige och svenskhet i Kulturnyheterna den 7 maj 2007:

[HTML1]

2 thoughts on “Det känns lite trångt men det är faktiskt 48 kvadrat”

  1. Har köpt biljett nu. Till nån av föreställningarna senare i vår. Ser mycket fram emot att se Fredrik med publik.

    /S.

Comments are closed.