And now back to our regular programming

När jag såg Viggo i Eastern Promises tyckte jag att det var solklart att han skulle ha Oscarn för bästa manliga huvudroll.

Sen såg jag Michael Clayton och började vackla lite. Clooney är ju inte så dum i sina bästa stunder.

Och så i går satt jag och grinade medan upplösningen av In the Valley of Elah rullades upp. En tragisk historia som griper tag och inte släpper. Tommy Lee Jones är klippt och skuren för rollen som fåordig, träskallig gammal farsa som vet bäst. Men fy fan vad jag lider med honom. All hans ångest och uppgivenhet mot slutet gick rakt genom skärmen. Jag var helt slut efteråt.

Vill man inte vara så blödig som undertecknad utan i stället lite mer svalt distanserad kan man ju alltid kritisera att Haggis gör det lätt för sig. Krig är skit, kriget i Irak är extra mycket skit, våra pojkar som överlever blir skadade för livet. Javisst, berätta något vi inte vet.

Nu är jag just i dag inte så cynisk utan ser istället ett gott hantverk med en stark historia och en Tommy Lee Jones som är brilljant i all sin lågmäldhet. Ge honom Oscarn!

Läs Moviezines recension.

Disclaimer: Jag har inte sett Sweeney Todd och There Will be Blood ännu. Och enligt Unibet är det inget snack om saken, Daniel Day-Lewis tar hem Oscarn. 1,10 i odds!

4 thoughts on “And now back to our regular programming”

  1. Har inte sett Elah än, så jag vågade inte läsa ditt inlägg. Men jag återkommer med mitt Oscarstips innan helgen.

    Kommer du över på söndag eller?

  2. Jag är inte mycket för galor. De roliga minuterna under fyra timmars sändning är i regel få. Och de minuterna klipps ihop och läggs upp på YouTube av driftiga personer nuförtiden.

    Inga direkta spoilers i min text, men det är klart, det är alltid kul att se filmen först.

  3. Har nu sett alla nominerade i denna kategori och förstår faktiskt inte Daniel Day Lewis favoritskap. Om jag får bestämma så är det Tommy Lee Jones som vinner oscarn.

    Dags att springa iväg till bion igen. 3 filmer kvar inför natten.

Comments are closed.