Slutet är nära

Enligt Tv.com: “Fox News’ Roger Friedman says cast members are already telling friends the show is ending.”

Låter som att det inte blir mer än åtta avsnitt. Trist men kanske ändå lika bra. Dialogen är bra som alltid men det handlar ju egentligen inte om särskilt mycket. Väldigt få plotlines med något egentlig driv. Och showen i showen är ju makalöst dålig!

The House Next Door publicerade en väldigt djuplodande text om Sorkins arbete för ett tag sedan. Läsvärt om än väl kritiskt.

[Uppdaterat: Detta gäller alltså Studio 60, för Örgryte är inte slutet nära – det har varit ett faktum i flera månader.]

Studio 60 redan dött?

Efter ett litet uppsving i tittarsiffror dök intresset för Studio 60 igen. 7,8 miljoner såg senaste avsnittet. Ner 15% mot veckan innan. Vad jag kan förstå är allt under 10 miljoner tittare såpass dåligt för en ny serie att den riskerar omedelbar nedläggning.

Att vi som tittar gillar serien skarpt (9,2 i betyg på TV.com) lär inte hjälpa.

[Deppigt på Sunset Strip]

Tisdagar är TV-dagar


På måndagar går de enda två serier jag just nu följer. Prison Break på Fox och Studio 60 på NBC. Några timmar senare har någon vänlig själ sett till att de finns på en tracker i vår närhet. Det har gjort tisdagen till veckans tv-kväll här i Sverige.

Nackdelen med detta istället för att insupa serier stötvis (via dvd eller torrent) är att man riskerar att hamna i det Silverfisken kallar cliffhangerhelvetet.

Nu är det iofs inte dags att beställa Stop N Grow riktigt än. Prison Break har ju tappat nästan allt som gjorde premiärsäsongen så otroligt spännande. Och Studio 60 skapar mer ett godissugliknande begär som än så länge är fullt hanterbart.