Zach tänder av – är det kul?

Filmrapport: Garden State.


Zach Braff omtalade och hyllade genombrott. Well, mina förväntningar hade nog hunnit skena iväg för mycket tills jag äntligen såg filmen härrom veckan. Trots att historien är söt och väldigt kompetent berättat, och att jag blir förälskad varje gång Natalie Portman dyker upp på duken, saknar filmen ändå det där lilla extra. Den engagerar inte tillräckligt.

Kan ju mycket väl vara en film som behöver både en andra och tredje titt för att till fullo komma till sin rätt. Time will tell. Tills vidare är fortfarande Sideways bästa filmen jag sett i år.

Garden State finns ute på dvd sen ett par veckor tillbaka.

Mitt liv som dansk pundare

Filmrapport: Pusher II. Först och främst, ettan är bättre. Den här filmen känns mörkare. Första filmen var nog egentligen lika svart, men hade något utöver det. En nerv. Tvåan är bara mörk och hopplös, och saknar därmed lite finess.

Sevärt är det hursomhelst. Plågsamt men sevärt. Och Mads Mikkelsen är ju lysande.

Saknar man karaktärerna Milo och Radovan behöver man bara ge sig till tåls till augusti, då trean kommer. Med Milo i huvudrollen!

DVD-shopping på impuls

Impulshandlade på Cdons sommarrea. Sju bra dvdrullar i riktigt skapliga utgåvor. Väl värt sina 650 pix.

Lock Stock & Two Smoking Barrels
Full metal Jacket – DeLUXE
L.A. Konfidentiellt
Scarface – Special Edition (2 Disc)
Top Gun – Special Edition (2 Disc)
Clockwork Orange – DeLUXE (DVD + CD)
De omutbara – Special Edition

Till fynden på sommarrean får nog också räknas en Monty Python-samling och en Pacino-box. Bra läge att göra ett par kompletteringsköp till samlingen.

Passar på att tipsa om Dvdforums avdelning för Shopping & prisjakt. Håller man lite koll där missar man inga fynd.